Какво да сготвя в събота за закуска, обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Кюфтета от картофи и коприва ОБЯД
391016

Кюфтета от картофи и коприва ОБЯД

* 1 кг картофи
* 2 шепи коприва
* 1 бр. яйце
* 2-3 стръка пресен лук
* 1 стрък пресен чесън
* 2-3 с.л. едро счукани орехови ядки
* сол
* олио
* суха панировка – смес от пшеничени и овесени трици, счукано ленено семе

Измитите и необелени картофи се сваряват (варя ги на пара в тенджера под налягане). Горещи се обелват и веднага се намачкват (използвам преса за картофи).
Добре почистената и измита коприва само се попарва в малко вряща вода, за да омекне. Като поизстине се нарязва на ситно.
Смесват се картофите, копривата, яйцето, ситно нарязания лук, орехите и сол. От сместа с навлажнени ръце се оформят кюфтета (котлети). Овалват се в сухата панировка. Нареждат се в тава с намаслена хартия за печене. Намасляват се добре с четка, потопена в олио.
Пекат се първоначално на силна фурна - 200С и след като леко се зачервят, температурата се намалява на умерена - 180С.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft