Рецепти за скара

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Мариновани пилешки шишчета
154775

Мариновани пилешки шишчета

600-700 г пилешко филе от бедрата без кожа
2 червени чушки
2 глави кромид лук
2 с. л. олио или зехтин

МАРИНАТА

125 мл (1/2 ч. ч.) зехтин или олио
връзка босилек
връзка магданоз
връзка джоджен
4 скилидки чесън
1 ч. л. едра морска сол
смлян черен пипер
лют червен пипер на вкус
2 с. л. сок от лимон

• Босилекът, магданозът и джодженът се измиват, подсушават и накълцват на дребно.
• Чесънът се пресова.
• В средна купа се разбъркват градинските подправки, чесънът и останалите продукти за маринатата.
• Добавя се месото, нарязано на кубчета.
• Всичко се разбърква, след което купата се покрива.
• Оставя се в хладилник да престои от 3 до 12 часа.
• Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето.
• Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин.
• Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото.
• Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара (или фурна режим ГРИЛ) до готовност, като се обръщат редовно. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft