20 Юли 2012
154721
Свински ребрърца на скара
Пилешки шишчета със сусам
Пилешки шишчета с лимон
Мариновани пилешки шишчета
Наденици с марината от мед
Пилешки пържоли в марината
Агнешки котлети в марината
Агнешки кебапчета
Кюфтета на скара
Кебапчета на скара
Пилешки шишчета със сусам
500 г пилешко филе
100 г препечено сусамово семе
МАРИНАТА
50 мл олио
60 мл соев сос Light
50 мл лимонов сок
2 ч. л. мед или кафява захар
1/2 ч. л. смлян кориандър
1 ч. л. горчица
2 капки сос Табаско
• Месото се нарязва на кубчета.
• Всички продукти за маринатата се смесват и се разбиват с вилица.
• Месото се маринова минимум 2 часа.
• Изважда се и се подсушава.
• Нанизва се на шишове и се запича на грила (скара, тиган или във фурната) за 4 минути от всяка страна.
• Маринатата се кипва и се вари до сгъстяване.
• Изпечените пилешки шишчета се поливат със сгъстената марината и се поръсват със сусам.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари