Ще пожелаете да включите карфиола в менюто си, защото той е кръстоцветен зеленчук, какъвто би трябвало редовно да консумирате, ако желаете да се възползвате от фантастичните здравословни преимущества, които представителите на това зеленчуково семейство носят за организма. Кръстоцветните зеленчуци би трябвало да са част от менюто ви поне два – три пъти в седмицата.
Ако се поинтересувате, ще откриете десетки проучвания, които свързват редовната консумация на карфиол с превенцията на различни видове рак, а по-точно: рак на пикочния мехур, рак на гърдата, рак на дебелото черво, на простатата и рак на яйчниците. Това не бива да ви изненадва, тъй като карфиолът осигурява специална хранителна грижа на три системи в тялото, които са тясно свързани с развитието на раковите клети, както и с неговата превенция.
30 Октомври 2012
364491
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари