30 Октомври 2012
364449
Туршия със зеленчуци
Зеленчукова туршия
Туршия от зеле и карфиол
Карфиол туршия
Парена туршия с карфиол
Царска туршия
Туршия с мед и карфиол
Лесна туршия с карфиол
Карфиол туршия
2 глави карфиол
500 г моркови
чесън
аспирин, целина, оцет, сол
Начин на приготвяне
Накъсвате карфиола, измивате го и го редите в бурканите, като по средата слагате по 2-3 бр. моркови, 2-3 скилидки обелени чесън, стръкче целина. След като напълните бурканите наливате оцет до долния ръб (аз меря-1 пръст) и слагате:
за 3 л буркан: 4 равни с.л. сол и 5 аспирина
за 2.5 л буркан: 3 равни с.л. сол и 3 аспирина
за 1.8 л буркан: 2 равни с.л. сол и 2 аспирина
за 800 мл буркан: 1 равна с.л. сол и 1 аспирин
Заливате бурканите с вряща вода, запечатвате и обръщате. След като изстинат прибирате в мазата. По същия начин може да направите и броколи.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари