Рецепти за зимнина с карфиол

вход през zajenata.bg
364449

Царска туршия

камби - 1 кг

карфиол - 1 глава
целина - 1 връзка листата
моркови - 1 кг
зеле - 1 глава (по желание)
ЗА МАРИНАТА
оцет - до оребрението на буркана
мед - 4 с.л.
сол - 4 с.л.
захар - 12 - 13 с.л.
аспирин - 4 броя

Дозата е за 1 буркан от 3 литра. Зеленчуците са с примерна доза, не може да се определи колко точно е количеството им.

В 3-литров (голям буркан за туршия) се слагат: оцет до оребрението на буркана, аспирина, солта, захарта и медът.

Реди се, камби, карфиол, моркови, целина, зеле, и така до напълване на буркана, като продуктите се притискат плътно.

Налива се вода догоре на буркана. Затваря се с капачка и бурканът се обръща надолу с капачката за 12 часа.

5-6 дни бурканът се обръща нагоре и надолу с капачката, до разтваряне на марината. Туршията е трайна дори и по-дълго време да стои отворена. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft