Рецепти за зимнина с карфиол

вход през zajenata.bg
364449

Туршия от зеле и карфиол

7-8 кг зеле, карфиол, керевиз
1-2 кг моркови
1 кг червени чушки
1/3 ч.ч. сол
2/3 ч.ч. оцет
1/6 ч.ч. захар
консервант (натриев бензоат)

Зелето, карфиола, керевиза и морковите се нарязват, смесват се със солта, оцета и захарта се намачкават много хубаво всички заедно. Така се оставят да пренощуват или преседят около 8 часа. Отделно чушките също се нарязват и се поръсват обилно със сол и се оставят и те да престоят 1 нощ или около 8 часа. На следващия ден всичките продукти (заедно със сока който са си пуснали) се смесват заедно и смеската се нарежда в буркани. На всеки буркан най-отгоре се слага по около 1/2 ч.л. (за компотен буркан) консервант. Консерванта не се разтваря във вода а просто се посипва на зрънца отгоре върху туршията. Не се слага допълнително нито вода нито оцет. Бурканите се затварят с капак като отдолу на всеки капак се слага по парче целофан. Прибират се на хладно място. Не се обръщат.

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft