Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено пиле с лимонова глазура
131398

Печено пиле с лимонова глазура

Продукти:
1 бр. пиле
2 бр. моркови
1 глава лук
1 глава чесън
3 с.л. масло
сол
За глазурата:
1 бр. лимон
1/4 ч.ч. мед
2 глави лук
3 с.л. масло
мащерка
50 мл бяло вино
сол


Приготвяне:
Приготвяне на глазурата: Разтопяваме маслото в тиган. Нарязваме лимона на дребни парченца и го слагаме в тигана да се задуши. Добавяме нарязания лук и меда. Подправяме със мащерката. Изсипваме виното. Щом се посгъсти значи е готово.
Приготвяне на пилето: Самото пиле го нариваме отвсякъде със сол. Нарязваме лука и моркова и с тях пълним пилето. Внимателно отделяме кожата от тялото на пилето и подпъхваме скилидките чесън. Намазваме цялото пиле с масло. Печем в умерена фурна около час и половина. Поднасяме готовото ястие полято с медената глазура. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft