Печено пиле по френски
Продукти:
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка майорана
20 броя Маслини
1 с. л. магданоз
200 г Лук
1-2 скилидки Чесън
12 броя гъби
1 чаша телешки бульон
1 чаша бяло вино
1 с. л. доматено пюре
500 г домати
40 г краве масло
2 с. л. олио
1брой пиле
Приготвяне:
• Нарязваме пилето на порции и изпържваме в олиото.
• В по голям съд запържваме счуканият чесън и доматеното пюре за около 2 минути и прибавяме виното, бульона, попарените и обелени от люспите домати, сол, майорана и черния пипер.
• След около 8 минути добавяме и порциите пиле и задушаваме под похлупак на слаб огън за около 50 минути.
• В отделен съд задушаваме в останалата част от маслото гъбите и лука нарязани на по-едри парченца, после махаме костилките от маслините и добавяме всичко към ястието 30 минути преди края!