23 Август 2012
131393
Печено пиле с лимонова глазура
Печено пиле с доматен сос и чесън
Печено пиле с гъби, моркови и бяло вино
Пълнено пиле
Пиле със зеленчуци и гъби
Печено пиле с кисело мляко
Печено пиле с тиквички
Печено пиле по френски
Печено пиле с гъби и картофи
Печено пиле с розмарин и лимон
Печено пиле с розмарин и лимон
Продукти:
2 стръка розмарин
3 скилидки чесън
1 ч. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
1 лимон
сол
1 (900 г) цяло пиле
Приготвяне:
• Пилето се измива и се натрива отвътре със сол, пресован чесън и балсамов оцет.
• Поставя се 1 стрък розмарин и нарязан лимон (зависи от размера на пилето - може да стигне и само 1/2 от лимона).
• Отгоре се посолява и се намаслява със зехтин.
• Краката се връзват и се поставя 1 стрък розмарин.
• В тава за печене се сипват 1-2 с. л. зехтин.
• Пилето се пече в предварително загрята фруна на 200 С за 1 час, като на всеки 15 минути се полива със сок, който се образува от печенето.
• Печеното пиле с розмарин и лимон може да се приготви, като се замени розмарина на естрагон, а лимона на портокал.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари