Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печено пиле с розмарин и лимон
131398

Печено пиле с розмарин и лимон

Продукти:

2 стръка розмарин
3 скилидки чесън
1 ч. л. балсамов оцет
4 с. л. зехтин
1 лимон
сол

1 (900 г) цяло пиле
Приготвяне:

• Пилето се измива и се натрива отвътре със сол, пресован чесън и балсамов оцет.
• Поставя се 1 стрък розмарин и нарязан лимон (зависи от размера на пилето - може да стигне и само 1/2 от лимона).
• Отгоре се посолява и се намаслява със зехтин.
• Краката се връзват и се поставя 1 стрък розмарин.
• В тава за печене се сипват 1-2 с. л. зехтин.
• Пилето се пече в предварително загрята фруна на 200 С за 1 час, като на всеки 15 минути се полива със сок, който се образува от печенето.
• Печеното пиле с розмарин и лимон може да се приготви, като се замени розмарина на естрагон, а лимона на портокал.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft