Важни правила за правилно хранене

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети отслабване
Дъвчете бавно храната, докато стане на кашица
63412

Дъвчете бавно храната, докато стане на кашица

Дъвчете бавно храната, докато стане на кашица, което улеснява смилането й и засилва пересталтиката на червото. Ако храната не се раздроби добре, има опасност в дебелото черво да бъде атакувана от микроорганизми и да се образуват фекални камъни.
Щателното дъвчене е особено важно при приемане на храни, съдържащи скорбяла (хляб, боб, ориз, картофи), тъй като само при тях 1-ят стадий на храносмилането се извършва в устната кухина.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
Диета
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft