Пилешки гърди с горчица
пилешки гърди около 300 г
1 с.л. масло
1 с.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. доматено пюре
1 с.л. сладка горчица
1 с.л. галета
бял пипер
За царевичните крокети:
200 г царевица от консерва
1 бр. яйце
1 с.л. брашно
2 с.л. олио
За гарнитура:
зелена салата
100 г гъби печурки или челядинки
1 с.л. масло
2 с.л. тиквени семки
1 с.л. сладка горчица
1 с.л. балсамиков оцет
3 с.л. олио
шипка сух естрагон
Фурната се загрява до 225 С. Пилешките гърди се подправят със сол и бял пипер от всички страни и се пържат в разтопеното масло. Смесват се двата вида горчица, доматеното пюре и галетата. С тази смес се намазва горната част на гърдите и се запича за около 15 минути във фурната. Добре изцедените царевични зърна се смесват с яйцето, сол, пипер и брашно. Оформят се малки кюфтенца и се пържат в загрятото олио. Вадят се и се оставят да се отцедят на кухненска хартия. Гъбите се измиват и нарязват в зависимост от големината им. В тиган се загрява маслото, запържват се гъбите за кратко и се добавят тиквените семки. От горчицата, захарта, естрагона, оцета и олиото се прави дресинг. Салатата се къса на ситни парчета. В чиния се слага от салата и гъбите с тиквени семки, заливат се с дресинга, слага се пилешкото филе и царевични крокети.