Какво да сготвим с пилешко за вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешко и гъби в бутер тесто
214690
Пилешко и гъби в бутер тесто

Пилешко и гъби в бутер тесто

2 супени лъжици зехтин
200 г пресен лук (да се нареже)
2-3 скилидки чесън (нарязан на ситно)
350 г пилешко филе (нарязано на кубчета)
200 г печурки (нарязани)
150 мл сметана
2 супени лъжици прясна мащерка
500 г бутер тесто
1 яйце (да се разбие).

 Запържете лука в зехтина, прибавете чесъна и пържете още 1 минута. Сложете в тигана пилешкото и пържете 10 минути. Прибавете гъбите и пържете, докато сокът не се изпари. Добавете сметаната и кипнете. Пържете докато не се сгъсти. Прибавете мащерката и подправете със сол и черен пипер. Прехвърлете в купа и охладете.
 Разточете тестото върху посипана с брашно работна повърхност и изрежете четири квадрата - примерно 30x30 см. Намокрете краищата на квадратите с вода, а в центъра на всеки от тях сложете от плънката. Повдигнете противоположните краища и направете плик. Слепете краищата, за да не изтича плънката, оставяйки малък отвор в средата. Намажете всеки плик с разбитото яйце, сложете ги в тавичка и поставете в хладилника за 20 минути. Печете в нагрятата фурна около 30-40 минути.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft