Пилешко със зеленчуци
250 в зелен фасул
сол
по 2 червени, зелени и жълти чушки
4 чаени лъжички краве масло
1/2 супена лъжица сушен розмарин
черен пипер
4 парчета пилешко филе
2 супени лъжици олио
2 клонки магданоз
1. Нарязваме фасула на парчета, варим го във вода 10-15 мин и след това го отцеждаме в гевгир.
2. Махаме кожата на чушките, нарязваме ги на кубчета, разделяме ги по цвят и отделно от всеки цвят правим пюре, добавяйки по 1 чаена лъжичка краве масло и малко розмарин. Подправяме със сол и черен пипер.
3. Запържваме пилешкото филе в олио до образуването на коричка и поръсваме със сол и черен пипер. Изваждаме го от тигана и правим нарези по диагонал.
4. Запържваме фасула в останалото краве масло. Измиваме магданоза и отделяме листата. Месото се поднася с пюре от чушки и фасул. Украсяваме с листа магданоз.