Какво да сготвим с пилешко за вечеря

вход през zajenata.bg
214690

Пилешки гърди с горчица

пилешки гърди около 300 г
1 с.л. масло
1 с.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. доматено пюре
1 с.л. сладка горчица
1 с.л. галета
бял пипер
За царевичните крокети:
200 г царевица от консерва
1 бр. яйце
1 с.л. брашно
2 с.л. олио
За гарнитура:
зелена салата
100 г гъби печурки или челядинки
1 с.л. масло
2 с.л. тиквени семки
1 с.л. сладка горчица
1 с.л. балсамиков оцет
3 с.л. олио
шипка сух естрагон

Фурната се загрява до 225 С. Пилешките гърди се подправят със сол и бял пипер от всички страни и се пържат в разтопеното масло. Смесват се двата вида горчица, доматеното пюре и галетата. С тази смес се намазва горната част на гърдите и се запича за около 15 минути във фурната. Добре изцедените царевични зърна се смесват с яйцето, сол, пипер и брашно. Оформят се малки кюфтенца и се пържат в загрятото олио. Вадят се и се оставят да се отцедят на кухненска хартия. Гъбите се измиват и нарязват в зависимост от големината им. В тиган се загрява маслото, запържват се гъбите за кратко и се добавят тиквените семки. От горчицата, захарта, естрагона, оцета и олиото се прави дресинг. Салатата се къса на ситни парчета. В чиния се слага от салата и гъбите с тиквени семки, заливат се с дресинга, слага се пилешкото филе и царевични крокети.

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft