Пилешки дробчета Форестър
900 г пилешки дробчета
150 г брашно
1 ч. л. сладък червен пипер
2 с. л. краве масло
6 с. л. олио
12 броя гъби (печурки)
1 глава кромид лук
1 скилидка чесън
125 мл бяло вино
1 домат
сол
смлян черен пипер
• Гъбите се измиват, подсушават се и се нарязват на едро.
• Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.
• Чесънът се обелва и се наситнява.
• Пилешките дробчета се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• В чиния се разбърква брашното с пипера.
• Овалват се пилешките дробчета и се оставят настрана.
• В дълбок тиган се сгорещяват 3 с. л. олио и 1 с. л. краве масло.
• Изпържват се гъбите за 1 минута, след което се изваждат с решечеста лъжица.
• Прехвърлят се в друг съд.
• В същия тиган се добавят останалото олио и кравето масло.
• Изпържват се лукът и чесънът за 2 минути.
• Без да се маха тиганът от огъня, изпържените лук и чесън се прехвърлят в съда с гъбите.
• В тигана се изпържват на 3-4 пъти пилешките дробчета (ако необходимо се сипва още олио).
• Пържат се 5 минути, като непрекъснато се разбъркват.
• Дробчетата се прехвърлят в чист съд.
• В същия тиган се сипва виното.
• Сосът се вари 5 минути.
• Прибавят се гъбите, лукът, чесънът и дробчетата.
• Всичко се подправя със сол, черен пипер и се разбърква.
• Ястието се готви 5 минути.
• В това време доматът се бланшира и се обелва.
• Нарязва се на големи кубчета, които се изсипват към дробчета.
• Всичко се разбърква и веднага се поднася.