Най-вкусните рецепти за пилешки дробчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки дробчета Форестър
3279873
Пилешки дробчета Форестър

Пилешки дробчета Форестър

900 г пилешки дробчета
150 г брашно
1 ч. л. сладък червен пипер
2 с. л. краве масло
6 с. л. олио
12 броя гъби (печурки)
1 глава кромид лук

1 скилидка чесън
125 мл бяло вино
1 домат
сол
смлян черен пипер

• Гъбите се измиват, подсушават се и се нарязват на едро.
• Лукът се почиства и се нарязва на полумесеци.
• Чесънът се обелва и се наситнява.
• Пилешките дробчета се измиват и се подсушават с кухненско руло.
• В чиния се разбърква брашното с пипера.
• Овалват се пилешките дробчета и се оставят настрана.
• В дълбок тиган се сгорещяват 3 с. л. олио и 1 с. л. краве масло.
• Изпържват се гъбите за 1 минута, след което се изваждат с решечеста лъжица.
• Прехвърлят се в друг съд.
• В същия тиган се добавят останалото олио и кравето масло.
• Изпържват се лукът и чесънът за 2 минути.
• Без да се маха тиганът от огъня, изпържените лук и чесън се прехвърлят в съда с гъбите.
• В тигана се изпържват на 3-4 пъти пилешките дробчета (ако необходимо се сипва още олио).
• Пържат се 5 минути, като непрекъснато се разбъркват.
• Дробчетата се прехвърлят в чист съд.
• В същия тиган се сипва виното.
• Сосът се вари 5 минути.
• Прибавят се гъбите, лукът, чесънът и дробчетата.
• Всичко се подправя със сол, черен пипер и се разбърква.
• Ястието се готви 5 минути.
• В това време доматът се бланшира и се обелва.
• Нарязва се на големи кубчета, които се изсипват към дробчета.
• Всичко се разбърква и веднага се поднася.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft