Дробчета по селски
700 г пилешки дробчета
2 глави кромид лук
3 домата
3-4 червени чушки
2 с. л. зехтин
1 и 1/2 с. л. краве масло
сол
магданоз
брашно
прясно мляко
• Пилешките дробчета се почистват, измиват се и се изкисват в прясно мляко 1-2 часа.
• Изцеждат се хубаво и се подсушават с кухненско руло.
• Пилешките дробчета се панират в брашно, като се изтърсват от излишното брашно.
• Изпържват се на 2-3 пъти в сгорещената мазнина.
• Изваждат се, посоляват се и се оставят върху кухненско руло да се отцедят.
• След което се поставят в съд с капак.
• В същият тиган (при необходимост се прибавя мазнина) се изпържва до златист цвят почистеният и нарязан на полумесеци лук.
• Прибавят се почистените и нарязани на дребно домати и чушки.
• Сместа се задушава на умерен огън, до изпарение на течността и омекването на зеленчуците.
• Порциите се поднасят, като в средата се поставят дробчетата, които се заобикалят със зеленчуковата смес.