Пилешки дробчета със сос Айоли и магданоз
500 г пилешки дробчета
сол
смлян черен пипер
САЛАТА
шепа черни маслини без костилки
50 г пресен магданоз
50 г червен лук
2 ч. л. каперси
1 скилидка чесън
6-8 аншоа
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1/2 лимон
2- 3 с. л. зехтин
смлян черен пипер
сол
СОС АЙОЛИ
2 скилидки чесън
сок от 1 лимон
2 жълтъка
1 ч. л. дижонска горчица
200 мл зехтин
Приготвяне:
САЛАТА
• Маслините се нарязват на четвъртинки, лукът на тънки филийки, а магданозът и аншоато на ситно.
• В купа се смесват всички продукти за салатата.
СОС АЙОЛИ
• В друга дълбока купа се смесват ситно нарязаният чесън, 1/2 от лимоновия сок, жълтъците и горчицата.
• Сместа се разбива с тел, докато жълтъците си променят цвета.
• Добавя се зехтинът на тънка струя, като не се прекъсва разбиването на соса.
• След като сосът започне да се сгъстява, се добавя останалият лимонов сок.
• Сосът се посолява на вкус и се разбива, докато поеме целия зехтин.
ПИЛЕШКИТЕ ДРОБЧЕТА
• Пилешките дробчета се почистват, измиват и подсушават.
• В тиган с дебело дъно се загрява 1 ч. л. зехтин.
• Добавят се пилешките дробчета и се изпържват за по 3-4 минути от всяка страна.
• Готовите дробчета се разпределят по 4 чинии, като се гарнират със салата.
• Пилешките дробчета със салата от магданоз се поливат с 1-2 с. л. сос Айоли.