Най-вкусните рецепти за пилешки дробчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пилешки дробчета със сос Айоли и магданоз
3279868

Пилешки дробчета със сос Айоли и магданоз

500 г пилешки дробчета
сол
смлян черен пипер

САЛАТА

шепа черни маслини без костилки
50 г пресен магданоз
50 г червен лук
2 ч. л. каперси
1 скилидка чесън
6-8 аншоа
настъргана кора от 1 лимон
сок от 1/2 лимон
2- 3 с. л. зехтин
смлян черен пипер
сол

СОС АЙОЛИ

2 скилидки чесън
сок от 1 лимон
2 жълтъка
1 ч. л. дижонска горчица
200 мл зехтин
Приготвяне:

САЛАТА

• Маслините се нарязват на четвъртинки, лукът на тънки филийки, а магданозът и аншоато на ситно.
• В купа се смесват всички продукти за салатата.

СОС АЙОЛИ

• В друга дълбока купа се смесват ситно нарязаният чесън, 1/2 от лимоновия сок, жълтъците и горчицата.
• Сместа се разбива с тел, докато жълтъците си променят цвета.
• Добавя се зехтинът на тънка струя, като не се прекъсва разбиването на соса.
• След като сосът започне да се сгъстява, се добавя останалият лимонов сок.
• Сосът се посолява на вкус и се разбива, докато поеме целия зехтин.

ПИЛЕШКИТЕ ДРОБЧЕТА

• Пилешките дробчета се почистват, измиват и подсушават.
• В тиган с дебело дъно се загрява 1 ч. л. зехтин.
• Добавят се пилешките дробчета и се изпържват за по 3-4 минути от всяка страна.
• Готовите дробчета се разпределят по 4 чинии, като се гарнират със салата.
• Пилешките дробчета със салата от магданоз се поливат с 1-2 с. л. сос Айоли. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Бърза кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft