22 Май 2012
214717
Пилешко и гъби в бутер тесто
Пилешко с ориз и тиквички на фурна
Пилешко със зеленчуци
Пилешки бутчета с бадеми
Пилешки гърди с горчица
Пиле с трахана
Пиле със сос от орехи
Пиле със зеле
Пилешко с ориз и тиквички на фурна
бялото месо на 1 сурово пиле заедно с кожата
1 непълна кафена чаша ориз
1 средно голяма тиквичка
1/4 пакетче краве масло
1/2 кафена чаша олио
1 чаена лъжичка сол
магданоз
джоджен
червен пипер
Обезкостеното бяло месо се нарязва с остър нож на малки парченца. Оризът се изчиства и се измива. Тиквичката се остъргва с нож, измива се и се нарязва на малки кубчета. Магданозът и джодженът също се нарязват, като джодженът трябва да преобладава. Продуктите се слагат в тавичка, прибавят се солта, малко червен пипер, 3 кафени чаши вода и маслото и се разбърква добре. Пече се 35 мин. в предварително загрята фурна, като в началото се разбърква 3-4 пъти. Сервира се топло. По желание може да се поднесе с кисело мляко.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари