Вкусни рецепти с печено пиле

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пиле със зеленчуци и гъби
131383

Пиле със зеленчуци и гъби

Продукти:

5 с. л. зехтин
сол
млян черен пипер
сокът и кората на 1 лимон
1 прясно люто чушле
2 сухи люти чушлета
4-5 листенца салвия (градински чай)
микс от зеленчуци и гъби
Приготвяне:

• Пилето се измива, подсушава, разрязва се на две по дължина и се разтваря.
• Приготвя се маринатата.
• Смесват се зехтинът, солта, пиперът, сокът и ситно нарязаните лимонова кора и прясното чушле с натрошените сухи чушлета и листенцата салвия.
• Пилето се намазва от всички страни с маринатата и се оставя да престои така 2 часа в хладилника, като от време на време се обръща.
• Изпича се във фурна при 180 C за около 45 минути, като се намазва периодично със стеклия се сок и с маринатата.
• След това се запича на скара по 5 минути от всяка страна.
• Дяволското пиле се поднася с гарнитура микс от сварени на пара зеленчуци и печурки. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft