Понеделник меню
7ч. – билков чай.
10ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата
1 чаша листа от глухарче или зелена салата
1чаша листа от див чесън
1 супена лъжица студено пресован зехтин или олио
1 супена лъжица лимонов сок
Листата се накъсват и се прибавя зехтинът (олиото).
Чушки, пълнени с извара
4 чушки
300 г обезмаслена извара
1 връзка магданоз
2 листа босилек
Чушките се измиват и почистват, към изварата се прибавят нарязани магданозът и босилекът; с приготвената смес се напълват чушките. Ястието се поднася сурово.
ВЕЧЕРЯ
1 чаша зелена салата
1 чаша листа от млада коприва
1 връзка магданоз
1 лъжица зехтин
1 супена лъжица лимонов сок
Зеленчуците се нарязват на ситно, разбъркват се със зехтина и лимоновия сок.