Събота меню
7ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата с кълнове
1 зелена салата
1 връзка репички
125 г соеви кълнове
1 връзка магданоз
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
2-3 стърка зелен лук
3 супени лъжици кисело мляко (нискомаслено)
Нарязаните зеленчуци се смесват, изсипват се в салатиера и се заливат с 3 супени лъжици кисело мляко и 1 супена лъжица зехтин, като се добавят две пресовани скилидки чесън и връзка ситно нарязан магданоз.
Таратор
500 г кисело мляко (нискомаслено)
1 краставица (2 малки салатки)
3-4 скилидки чесън
4-5 стърка копър
Млякото се разбива, прибавят се краставицата, нарязана на малки кубчета, пресованите скилидки чесън, зехтинът и копърът.
ВЕЧЕРЯ
Салата от маруля, пресен лук и репички
1 маруля
1 връзка зелен лук
1 връзка магданоз
1 връзка репички
1 супена лъжица зехтин или олио
1 супена лъжица лимонов сок
Марулите се нарязват на едро, лукът и репичките също се нарязват, смесват се, заливат се с растителното масло и лимоновия сок и се разбъркват добре. Салатата се оформя в подходящи чиники и се наръсва с магданоз и част от репичките.