Четвъртък меню
7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни осочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата
2 средно големи черни репи
4 средно големи моркова
1 връзка магданоз
1 супена лъжица зехтин
сок от 1/3 лимон
Морковите и ряпата се настъргават, прибавят се зехтинът и ломоновият сок и се поръсват с магданоз.
Пълнени тиквички със соя
4 млади тиквички 1 връзка копър
250 гр. Соя 2-3 стърка чесън
1 връзка магданоз 2-3 стърка лук
1 супена лъжица растително масло
Тиквичките се обелват, нарязват се на две и се изважда съдържанието им. Соята се залива с топла вода, за да набъбне за половин час. Към нея се прибавят сърцевината от тиквичките, една връзка магданоз, една връзка копър, растителното масло, чесънът и лукът и с получената смес се пълнят тиквичките.
ВЕЧЕРЯ
Салата
¼ малка червена зелка
1 малка глава лук
1 супена лъжица зехтин или олио
1 супена лъжица ябълковоцет
1 връзка магданоз
Зелката се измива и се нарязва, обеленият и нарязан лук се прибавя към нея, подправя се със зехтина и оцета и се украсява с магданоза.
Картофи, печени на фурна
4 средно големи картофа се измиват с четка и се изпичат на скарата във фурната. Консумират се с обелките, като още топли се разрязват на две. Подправят се с малко зехтин и копър.