Неделя меню
7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата
2 – 3 моркова
½ средна глава алабаш
1 връзка магданоз
2 – 3 стърка босилек
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
1 супена лъжица лимонов сок или ябълков оцет
Морковите се измиват и се настъргват на средно ренде, към тях се прибавя настърганият алабаш. Поливат се със зехтина и лимоновия сок и се гарнират с магданоза и босилека.
Варено яйце или парче соев кашкавал.
ВЕЧЕРЯ
Салата от домати, орехи и чесън
300 г домати
1 глава лук
2 супени лъжици зехтин или олио
4 – 5 скилидки чесън
4 – 5 стърка магданоз
Доматите се нарязват на кръгчета. Подреждат се в плато или в отделни чинии. Подправят се с растително масло и се поръсват с нарязания лук, счуканите орехи, чесъна и магданоза.
Зеленчуци на пара
2 млади тиквички (около ½ кг)
2 – 3 зелени чушки
3 средно големи моркова
250 г картофи
30 г олио или зехтин
1 връзка магданоз
1 лимон
Зеленчуците се нареждат в тенджера върху решетка, под която има малко вода, или направо във врящата вода, ако нямате решетка. Захлупват се, задушават се на тих огън до омекване. Нарязват се и се подреждат в плато, заливат се със зехтин и с остатъка от водата, в която са се задушавали, украсяват се с нарязания на ситно магданоз и с резенчета лимон.