Петък меню
7ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Салата от червено цвекло
400 г червено цвекло
1 връзка мажданоз
1 супена лъжица растително масло (зехтин или олио)
½ супена лъжица лимон
Цвеклото се обелва, настъргва се на средно ренде, прибавят се растителното масло и лимонът и се наръсва с магданоз.
200 г пилешко месо – бяло или бутче без кожата.
ВЕЧЕРЯ
Салата от млад пресен спанак с консервирани царевични зърна
120 г спанак (лапад)
1-2 стърка зелен лук
1 връзка магданоз
3 супени лъжици царевични зърна
1 супена лъжица зехтин или олио
1 чаена лъжичка лиминов сок
Спанакът (лападът) се почиства, измива се и се нарязва на едро. Лукът, магданозът и копърът също се нарязват и се прибавят към спанака. Всички продукти се смесват, като се добавят и царевичните зърна, заливат се със соса от зехтина и лимоновия сок.