Сряда меню
7 ч. – билков чай.
10 ч. – пресни сезонни сочни плодове или прясно приготвен сок.
ОБЯД
Зелена салата
1 чаша листа зелена салата
1 супена лъжица студено пресован зехтин или олио
1 супена лъжица лимонов сок
Листата се накъсват и се пирбавят зехтинът (олиото) и лимоновият сок.
Риба
500 г скумрия, лефер или шаран
2 супени лъжици растително масло
½ лимон
4 скилидки чесън
Рибата се оформя на порции, поставя се чесънът във вътрешността, увива се в пергаментова хартия, намазана отвътре с растително масло; пече се във фурна в намазана с растително масло тавичка. Ако предпочитате, може да изпечете рибата на скара. Сервира се с резенче лимон.
ВЕЧЕРЯ
Салата 100 г домати
100 г краставици
1 супена лъжица зехтин или олио
1 връзка магданоз
Доматите и краставиците се измиват и нарязват, подправят се със зехтина и се посипват с нарязания магданоз.