Какво да сготвим за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
366738

Понеделник Руло Стефани

1 ч. ч. пилешки бульон
500 г кайма
1 яйце
1 жълтък
1 глава кромид лук
1 филия хляб

2 с. л. магданоз
1 ч. л. чубрица
сол
смлян черен пипер

ПЛЪНКА

2 твърдо сварени яйца
2 сварени моркова
2 кисели краставички

1 белтък
1 с. л. галета
Приготвяне:

КАЙМА

• Хлябът се накисва във вода, след което се отцежда и и се изстисква.
• Каймата се омесва с яйцето, жълтъка, ситно нарязания лук, хляба и подправките.
• Всичко се омесва добре и се охлажда в хладилник 30 минути.

ПЛЪНКА

• Яйцата се обелват.
• Морковите и краставичките се нарязват на ивички.

РУЛО СТЕФАНИ

• Фурната се загрява на 180 С.
• Каймата се разстила върху "свежо" фолио във форма на правоъгълник.
• По средата се разпределя плънката по дължина.
• Каймата се навива внимателно на руло.
• Прехвърля се в намаслена, правоъгълна огнеупорна тава.
• Намазва се отгоре с белтък и се поръсва с галета.
• Отстрани се сипва 1 ч. ч. бульон, а тавата се захлупва.
• Рулото Стефани се пече 30 минути.
• Фолиото се маха, а рулото се оставя да се запече отгоре 10-15 минути.
• Рулото Стефани се охлажда леко и се нарязва на филии.
• Поднася се с гарнитура по желание : картофено пюре, зелена салата, задушен грах и т. н. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft