Какво да сготвим за цялата работна седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вторник Пушени гърди с боб
366720
Вторник Пушени гърди с боб

Вторник Пушени гърди с боб

1 брой чушка
1 брой суха чушка
1 връзка магданоз
1 с. л. черен пипер
2 к. л. червен пипер
1 с. л. универсална зеленчукова подправка
1 голяма скилидка чесън (стар)
200 гр пушени гърди
1 с. л. ракия
4-5 с. л. олио
1 с. л. брашно
1 глава или 1 връзка лук (зрял или зелен)
2 броя Домат
1 супена паница зрял боб

• Бобът се измива и се слага да заври.
• Когато зърната поомекнат се добавя ракията и сухата чушка.
• След като се свари боба се прибавят пушените гърди, нарязани на дребно или по кокал (ако има такъв).
• Ври още 15 минути, след което се сваля от огъня.
• Течността манджата трябва да е леко над нивото на боба и месото, така че по време на варенето прибавяте вода, ако е необходимо.
• Прясната чушка се изпича, обелва и нарязва на дребно.
• В тиган се загрява олиото, добавя се дребно нарязания лук и настъргания чесън, заедно с прясната чушка.
• След като лукът стане златист, прибавяме доматите - дребно нарязани или рендосани.
• Пържим, докато изври водата.
• Добавяме червения пипер и след по-малко от минута изсипваме запръжката в боба.
• Там добавяме черния пипер, универсалната подправка, магданоза.
• Манджата ври още 15-20 минути.
• Ако не те прекалили с водата - можете да добавите брашното, разбито в малко топла вода. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft