Пролетта е по-близо с пролетните торти-рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пролетна торта с ягоди и сметана
82980

Пролетна торта с ягоди и сметана

* 400 г заквасена сметана
* 200 г захар
* 300 г пресни ягоди
* 750 г кисело мляко

За блатовете:

* 5 бр. яйца
* 200 г захар
* 300 г брашно
* 10 г бакпулвер (1 пакетче)
* 1 ванилия

Как да я приготвим
Ягодите се измиват и нарязват на 4 парченца, поръсват се с захарта и се оставят да престоят в хладилника поне 8 часа. От яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията се забърква тесто за блата на тортата. Изпича се и се оставя да изстине. Готовият блат се разрязва хоризонтално на 2 или 3 части. Всеки блат се сиропира с ягодовата смес и се намазва с подсладено кисело мляко. Най-отгоре се украсява със заквасената сметана, подсладена със захар и ягоди.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft