Пролетта е по-близо с пролетните торти-рецепти

вход през zajenata.bg
82989

Пролетна торта с пудинг

Необходими продукти:

За блата:

    2 бр. яйца
    1/2 ч.ч. захар
    1/2 ч.ч. брашно

За кафявия крем:

    300 мл сметана
    100 г шоколад

За жълтия крем:

    1 пакет пудинг на прах *Карамел* (за 500 мл течност)
    100 г масло
    пудра захар на вкус
    10 г желатин

Начин на приготвяне:

Блат: Отделят се белтъци от жълтъци. В жълтъците се слага 1 с.л. захар и се разбиват. Белтъците се бият с останалата захар, към тях се прибавят жълтъците като се разбърква с дървена лъжица. След това се добавя брашното и по желание какао. Получената смес се изсипва в тортена форма застлана с хартия и се пече 20 минути на 180С.

Кафявия крем: Сметаната се затопля и към нея се прибавя начупения шоколад. Бърка за да се разтопи шоколада и след това се охлажда. Оставя се в хладилника за 1 нощ и след това се разбива с миксер на пухкав крем.

Жълтия крем: Пудинга се приготвя според указанието на опаковката. Изстудява се хубаво. Маслото се разбива с пудрата захар и към нея се прибавя пудинга - и двете трябва да са с еднаква температура, за да не се пресече крема, както се получи при мен, но пак стана вкусен. Желатина се залива с малко студена вода, оставя се да набъбне и се слага на водна баня за да се разтвори желатина. Оставя се да изстине и се добавя в крема, като се разбърква добре. Крема и желатина трябва да са с една и съща температура. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft