Пролетна торта с пудинг
За блата:
2 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. брашно
За кафявия крем:
300 мл сметана
100 г шоколад
За жълтия крем:
1 пакет пудинг на прах *Карамел* (за 500 мл течност)
100 г масло
пудра захар на вкус
10 г желатин
Блат: Отделят се белтъци от жълтъци. В жълтъците се слага 1 с.л. захар и се разбиват. Белтъците се бият с останалата захар, към тях се прибавят жълтъците като се разбърква с дървена лъжица. След това се добавя брашното и по желание какао. Получената смес се изсипва в тортена форма застлана с хартия и се пече 20 минути на 180С.
Кафявия крем: Сметаната се затопля и към нея се прибавя начупения шоколад. Бърка за да се разтопи шоколада и след това се охлажда. Оставя се в хладилника за 1 нощ и след това се разбива с миксер на пухкав крем.
Жълтия крем: Пудинга се приготвя според указанието на опаковката. Изстудява се хубаво. Маслото се разбива с пудрата захар и към нея се прибавя пудинга - и двете трябва да са с еднаква температура, за да не се пресече крема, както се получи при мен, но пак стана вкусен. Желатина се залива с малко студена вода, оставя се да набъбне и се слага на водна баня за да се разтвори желатина. Оставя се да изстине и се добавя в крема, като се разбърква добре. Крема и желатина трябва да са с една и съща температура.