26 Февруари 2012
82989
Пролетна торта с ягоди
Пролетна торта с пудинг
Пролетна торта с плодов пълнеж
Плодова пита с крем ванилия
Пролетна торта с плодове
Пролетна торта с кисело мляко и плодове
Бисквитена торта с плодове
Студена торта с Маскарпоне
Пролетна торта с ягоди и сметана
Пролетна торта с ягоди
400 г заквасена сметана
200 г захар
300 г пресни ягоди
750 г кисело мляко
5 бр. яйца
200 г захар
300 г брашно
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 ванилия
Ягодите се измиват и нарязват на 4 парченца, поръсват се с захарта и се оставят да престоят в хладилника поне 8 часа. От яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията се забърква тесто за блата на тортата. Изпича се и се оставя да изстине. Готовият блат се разрязва хоризонтално на 2 или 3 части. Всеки блат се сиропира с ягодовата смес и се намазва с подсладено кисело мляко. Най-отгоре се украсява със заквасената сметана, подсладена със захар и ягоди.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари