Пролетта е по-близо с пролетните торти-рецепти

вход през zajenata.bg
82994
Пролетна торта с ягоди

Пролетна торта с ягоди

   

Необходими продукти

400 г заквасена сметана
    200 г захар
    300 г пресни ягоди
    750 г кисело мляко

За блатовете:

    5 бр. яйца
    200 г захар
    300 г брашно
    10 г бакпулвер (1 пакетче)

  1 ванилия

Приготвяне:

Ягодите се измиват и нарязват на 4 парченца, поръсват се с захарта и се оставят да престоят в хладилника поне 8 часа. От яйцата, захарта, брашното, бакпулвера и ванилията се забърква тесто за блата на тортата. Изпича се и се оставя да изстине. Готовият блат се разрязва хоризонтално на 2 или 3 части. Всеки блат се сиропира с ягодовата смес и се намазва с подсладено кисело мляко. Най-отгоре се украсява със заквасената сметана, подсладена със захар и ягоди.

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft