Пролетта е по-близо с пролетните торти-рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Пролетна торта с плодове
82980

Пролетна торта с плодове

Необходими продукти:

1 бр. готов блат 30х30 см
    800 г компот от праскови
    2 бр. крем ванилия или сметана на прах необходимите продукти за приготвянето му
    3 бр. банани
    3 бр. киви
    250 г ягоди
    1 бр. портокал
    20 г желатин
    1/3 ч.ч. захар

Начин на приготвяне

Желатина се разтваря в сока от компота и толкова вода, че общото им количество да е 1 литър. Ако не е сладко се слага допълнително захар. След като набъбне, се стопява на водна баня и се изсипва в тава 30х30, предварително застлана с фолио. Слага се в хладилник и когато започне да се образува желе се редят плодовете, нарязани по желание. Прави се сироп от захарта и 1/3 ч.ч. вода и се сиропира готовия блат. Крема се приготвя според описанието на пакетчето. Готовият крем или сметана се изсипват върху плодовете и отгоре се поставя блата, натиска се леко. Така приготвената торта преседява поне 5-6 часа. След като се е стегнало желето, се обръща с помощта на поднос, маха се фолиото и се сервира.

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft