4 Януари 2012
270653
Жито по старозагорски за Йордановден
Зелеви сарми с булгур за Йордановден
Пита с купенчета за Йордановден
Йордановски лучник
Постни пълнени чушки за Йордановден
Прясна пита за Йордановден
Сарми с кисело зеле за Йордановден
Прясна пита за Йордановден
* 1 кг брашно
* 1 лъжица сол (1 чаена лъжичка, ако предпочитате по-безсолно)
* 1 яйце
* 1 кофичка кисело мляко (1/2 кг) с лъжичка сода в нея
* 1 пакет бакпулвер в брашното
Смесеното със сол и бакпулвер брашно се сипва в дълбок съд, в средата му се прави кладенче, в него се слага яйцето и добре разбитото със сода кисело мляко. Омесва се не много твърдо тесто, към което се прибавя по малко брашно, оформя се пита, която се пече на силна фурна.
Увива се в кърпа, след като се извади от фурната.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари