Каква е трапезата на Йордановден, Богоявление – 6 януари

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Сарми с кисело зеле за Йордановден
270641

Сарми с кисело зеле за Йордановден

Сарми с кисело зеле
рецепта класика, емблематична за зимата, по-българска от нея трудно може да се намери – листа от кисело зеле, загънати грижливо с плънка от нарязано на ситно свинско, ориз, морков, много гъби и лук и малко стафиди за сладост. Запечени във фурната и поднесени топли още с кана червено вино
1 кисела зелка
300 гр свинско месо (или кайма)
4-5 глави кромид лук
1 морков
2 ч.ч. ориз
250 гр гъби
1 ч.л. червен пипер
смлян черен пипер и чубрица на вкус
щипка джоджен
1 к.ч. стафиди
За да станат вкусни сармите се правят с много кримид лук, нарязан на ситно и задушен (кавардисан)
* В дълбок тиган се загрява 1-2 с.л. олио и се допбавя кромид лука, нарязан на ситно и се задушава;
* Дибавя се моркова, настърган на едро ренде, гъбите, както и ориза;
* Добавя се и месото, накълцано на ситно (в краен случай кайма) и се овлусява с червен и черен смлян пипер, чубрица и стрит джодбен. Долива се около 100 мл вода;
* Сместа ври на тих огън, докато ориза поеме водата,
* Киселото зеле се разделя на листа на които се изрязват твърдите жилки. Във всяко листо се слага около 3 с.л. от сместа и се загъва сарма;
* Сармите се подреждат една до друга в тава и се заливат с 1 ч.ч. вода;
* Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност, около 45 мин.

1 2 3 4 5 6
7
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft