4 Януари 2012
270656
Жито по старозагорски за Йордановден
Зелеви сарми с булгур за Йордановден
Пита с купенчета за Йордановден
Йордановски лучник
Постни пълнени чушки за Йордановден
Прясна пита за Йордановден
Сарми с кисело зеле за Йордановден
Пита с купенчета за Йордановден
На празничния обед повечето български домакини в миналото са приготвяли пита. Ако искате да се потопите в атмосферата на Йордановден, пригответе пита с купенчета .
ПИТА С КУПЕНЧЕТА
Необходими продукти 1 килограм брашно
1 чаена лъжичка сол
Приготовление
Смесете пресятото брашно със солта и хладка вода и замесете тесто.
Месете около 20 минути - тогава в тестото ще се появят шупли.
Отделете една трета от тестото и от нея направете пет или седем малки питки.
Наредете ги върху питата така, че в средата да е една от тях, но разтеглена, за да изглежда по-голяма. Това са т.нар. "купенчета".
Изпечете питата в силна фурна.
Преди да я сложите на масата, трябва да я завиете в памучна кърпа, за да не изсъхне кората й.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари