Каква е трапезата на Йордановден, Богоявление – 6 януари

вход през zajenata.bg
270639

Йордановски лучник

Йордановски лучник

ПРОДУКТИ:
250 грсирене краве
500 гркори за баница
1000 грлук кромид стар
2 бр.яйца
250 млолио
1/2 грчерен пипер млян

ПРИГОТВЯНЕ:
1. Нарежете лука на филийки и го задушете в подсолена вода да омекне
2. Отцедете го и го размесете с натрошеното сирене, разбитите яйца и черния пипер
3. Наръсете корите смазнина, слепете ги две по две, слагайте отгоре плънката и навийте на рула
4. Наредете ги на 'охлюв' в намазнена тава, поръсете отгоре с малко олио
5. Печете лучника в умерена фурна около 30 минути
6. Поднесете го топъл с кисело мляко
7. Лучникът може да направите и с кайма
8. Запържете я предварително добре - да е почти готова
9. Според поверието каймата, тъй като е смес от месото на различни животни, спомагала за сплотяването на семейството
10. А ако мъжът ви наистина е 'калпак' у дома, направете заливка на лучника с две разбити яйца, което символизира водещото мъжко начало.

1 2 3
4
5 6 7
Още от "Съвети за дома"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft