4 Януари 2012
270641
Жито по старозагорски за Йордановден
Зелеви сарми с булгур за Йордановден
Пита с купенчета за Йордановден
Йордановски лучник
Постни пълнени чушки за Йордановден
Прясна пита за Йордановден
Сарми с кисело зеле за Йордановден
Постни пълнени чушки за Йордановден
Постни пълнени чушки за Йордановден
ПРОДУКТИ:
1000 грчервени чушки
250 грориз
150 грморкови
80 грлук кромид стар
50 грстафиди
1/2 вр.копър пресен
ПРИГОТВЯНЕ:
1. Нарежете лука наситно и го запържете в 100 милилитра олио до получаване на златист цвят
2. Добавете ориза и ситно настърганите моркови
3. Запържете, докато оризът станепрозрачен
4. Прибавете 3 чаени лъжички вегета и 1 чаена чаша вода
5. Варете, докато оризът поеме водата
6. Добавете копър, нарязан наситно и стафидите
7. С тази смес напълнете чушките
8. Наредете ги в тава и залейте с 2 чаени чаши вода
9. Печете в загрята фурна на 200 градуса, докато оризът набъбне.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари