Рецепти за трапезата на Гергьовден

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Салата от спанак и коприва
49810

Салата от спанак и коприва

500 г спанак
1 шепа коприва
2 връзки пресен лук
1 връзка чесън
1 връзка магданоз
сол на вкус
сок от един лимон

1 с. л. олио
1 парче сирене
2-3 сварени яйца
10 маслини
млян черен пипер
Приготвяне:

• Спанакът и копривата се измиват добре и се попарват с вряла вода.
• Изцеждат се, изстискват се и се нарязват.
• Слагат се в голяма купа заедно с нарязания лук.
• Поръсва се със солта, лимоновия сок и олиото и се разбърква леко.
• Върху салатата се настъргва на едро ренде сиренето.
• Украсява се с резени яйца и маслини и се поръсва с черен пипер.
• Гергьовската салата от спанак и коприва се поднася веднага. 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12
Великден
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft