13 Април 2012
70290
Спанак с ориз
Плакия от картофи
Картофена крем супа
Боб в гърне
Стар фасул на фурна
Сарми с ориз и праз
Супа от картофи и гъби
Супа по градинарски
Манастирска чорба
Сарми с ориз и праз
2 малки кисели зелки
2 чаени чаши ориз
1/2 кг лук
2 стръка праз
1 ч. чаша олио
сол
черен и червен пипер
чеснов лук
оцет
Приготвяне
Листата на зелките се нарязват и почистват от дебелата им част. Лукът се запържва в половината от олиото, прибавя се нарязаният на ситно праз, задушава се, а след това и оризът. Долива се малко вода и се вари, за да понабъбне оризът. Прибавят се 1 лъжичка червен пипер, сол и черен пипер на вкус. Сармите се увиват и нареждат плътно в тенджера, дъното на която е покрито със ситно нарязано зеле. Отгоре се залива останалото олио, сармите се покриват с вода и се затискате чиния. Варят се на тих огън. При поднасяне могат да се подлучат с чеснов лук и оцет.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари