Как да сготвя вкусно спанак

вход през zajenata.bg
220458

Спанак на фурна с ориз

700 г пресен спанак
100 мл олио
2 глави кромид лук
200 г ориз
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. сол
смлян черен пипер
кисело мляко
магданоз
400 мл вода
Приготвяне:

• Лукът, нарязан на дребно, се задушава в олиото.
• Прибавя се доматеното пюре, разредено с 2 с. л. вода.
• Задушава се 1 минута.
• Слага се почистеният, измит и нарязан спанак.
• След задушаването на спанака се прибавят оризът, водата смленият черен пипер и 1 ч. л. сол.
• Оставя се да къкри на тих огън около 10 минути.
• След което се прехвърля в огнеупорна тава.
• Запича се на 180 С за около 20 минути.
Спанакът с ориз се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася с кисело мляко.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft