Как да сготвя вкусно спанак

вход през zajenata.bg
220444

Спанак с ориз

4 с . л. олио
1 с. л. краве масло
700-800 г пресен спанак
1 малка глава кромид лук
375 мл (1 и 1/2 ч. ч.) вода
125 г (1/2 ч. ч.) ориз
сол
смлян черен пипер
Приготвяне:

• Спанакът се измива добре и се почиства.
• Заедно с лука се нарязва на дребно.
• В голям тиган или тенджера се сгорещяват олиото и маслото.
• Лукът и спанакът се задушават 5-6 минути, след което се посоляват.
• Прибавя се оризът и се сипва водата.
• Ястието се довежда до кипване, след което огънят се намалява на тих.
• Спанакът с ориз се вари 20 минути.
• При поднасянето се поръсва с черен пипер.
• По желание към всяка порция се прибавя кисело мляко. 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft