Как да сготвя вкусно спанак

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Спанак със шунка и сирене
220465

Спанак със шунка и сирене

300 г стар бял хляб
150 г замразен спанак
3 стръка зелен лук
80 г настъргано сирене тип Витоша или Ементал
60-70 г пушено пуешко месо или нарязана шунка
4 яйце

320 мл прясно мляко
1/2 с. л. дижонска горчица
1/8 ч. л. сол
1/8 ч. л. смлян черен пипер
Приготвяне:

• Хлябът се нарязва на кубчета със страна 2,5 см.
• Спанакът се размразява и се изстисква добре с ръце.
• Зеленият лук се нарязва на дребно.
• В голяма купа се смесват хлябът, спанакът, лукът, сиренето и шунката.
• Всичко се разбърква добре.
• Прехвърля се в правоъгълна огнеупорна тава (20х10 см).
• В друга купа се разбиват заедно яйцата, млякото, горчицата, солта и пиперът.
• Сместа се изсипва върху хляба.
• Оставя се да престои 20 минути.
• Също така може : формата да се покрие и да се остави да престои в хладилник до 24 часа.
• Фурната се загрява на 190 С.
• Ястието се пече 45 минути до златист цвят.

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft