13 Април 2012
70290
Спанак с ориз
Плакия от картофи
Картофена крем супа
Боб в гърне
Стар фасул на фурна
Сарми с ориз и праз
Супа от картофи и гъби
Супа по градинарски
Манастирска чорба
Спанак с ориз
* 1 кг спанак
* 2 кафени чашки растително масло
* 2 главички кромид лук
* 2 кафени чашки ориз
* 1 супена лъжица доматено пюре
* 1/2 връзка магданоз
* джоджен (пресен или сушен)
* черен пипер
* сол
Приготвяне
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в мазнината. Прибавят се доматеното пюре (разредено с вода) и почистеният, измит и нарязан спанак. След задушаването на спанака се прибавят оризът и ситно нарязаните магданоз и джоджен. Ястието се залива с 5 кафени чашки гореща вода, подправя се на вкус с черен пипер и сол и се оставя да къкри на тих огън или се запича във фурна. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася е кисело мляко (пожелание).
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари