Как да сготвя вкусно спанак

вход през zajenata.bg
220458

Спаначено суфле


3/4 кг спанак

За соса бешамел:

4 с. л. масло
3 с. л. брашно
2 и 1/2 ч. ч. прясно мляко
черен пипер на вкус
сол на вкус
1 к. ч. 3 с. л. настърган кашкавал
5 яйца
Приготвяне:

• Спанакът се измива, окъсват се листата и се сваряват в подсолена вода.
• Изважда се, отцежда се и се пасира или се нарязва на много ситно.
• Приготвя се сос бешамел, като в маслото се запържва брашното и разрежда с млякото.
• Бърка се непрекъснато, за да не се образуват бучки и да се получи гладък сос.
• Разбърква се със спанака и кафената чашка кашкавал и се овкусява със сол и пипер.
• Един по един се прибавят жълтъците и сместа отново се разбърква хубаво.
• Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят внимателно.
• Сместа се изсипва в съд, намазан с масло, поръсва се с останалия кашкавал и се пече 15 минути в умерена фурна.
Спаначеното суфле се поднася веднага, щом се извади от фурната, в съда, в който е печено. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft