Рецепти за вкусни пролетни ястия

вход през zajenata.bg
90643

Супа от коприва

1 ч. ч. натрошено сирене
500 г коприва
3 с. л. зехтин
2 с. л. препечено брашно
орехи нарязани на дребно,
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Изчистете и измийте копривата. Залейте я с 1 ч. ч. вода (бульон или прясно мляко) и я оставете да ври 15-на минути. След това я извадете и я нарежете на ситно или стрийте с дървена лъжица. Запържете брашното в зехтина, след това и копривата. Добавете 5-6 ч. ч. гореща вода.
Оставете супата да поври 10-на минути. Свалете от котлона и веднага добавете сиренето. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
По желание може да добавите и нарязани на дребно, леко препечени орехи. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft