17 Март 2012
90631
Свежа салата с кълнове
Зелена салата с яйца
Супа от коприва
Супа от лапад
Телешко със спанак
Спаначен шницел
Зелен омлет
Пролетна яхния
Агнешка мусака със спанак
Агнешко със спанак
Пролетни кифлички
Великденски бисквитки
Десерт с ягоди
Пролетни кифлички
Продукти:
20г мая
180 г разтопено краве масло
300 мл прясно мляко
100 г захар
750 г брашно
Пълнеж:
300 г счукани орехи
150 г захар
1 жълтък
100 мл прясно мляко
канела
Приготвяне: Посипвате маята с 1 с. л. захар и щипка сол. След като се втечни прибавете 5 с. л. мляко и 3 с. л. брашно. Сместа разбърквате добре и оставяте да втаса. Пълнежът правите като орехите смесвате със захарта, прясното мляко, жълтъка и канелата. От маслото, захарта, млякото, брашното и маята замесете тесто, което разделяте на 16 еднакви топки. Разточете ги на кръг и всяка нарежете на 6 триъгълника. В началото на триъгълника сложете пълнеж и навийте кифличката. Наредете ги в тава, отгоре ги намажете с разбито яйце и ги печете в умерена фурна.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари