С какво е позволено да се храним на Разпети петък

вход през zajenata.bg
70309

Супа по градинарски

В 2-3 супени лъжици масло, може и олио. се задушават 1-2 глави лук, 1-2 моркова, 1/2 глава целина, изчистени, измити и нарязани на ивички, заедно с 1-2 глави цвекло, нарязано по съшия начин. Когато корените омекнат, се заливат с гореща вода или ако има - бульон от кости. Щом възври супата, се прибавя една чиния зелен фасул, нарязан на дребно или разцепен по дължина и нарязан на ивички. След фасула се прибавя една непълна чаена чаша зелен грах и един резен наситно нарязано прясно зеле. След като поври и зелето се прибавят 4-5 картофа, нарязани на кубчета и най-накрая 4-5 домата на дребно нарязани. Супата ври 15-20 минути и се сваля от огъня. Наръсва се с една връзка ситно нарязан магданоз, прибавя й се една супена лъжица масло, посолява се, подправя се с 1 лъжичка чер пипер и, по желание на домакинята, с малко оцет, като се има пред вид, че се поднася с кисело мляко, сложено в чиниите.
Корените за градинарската супа може и да не се задушават предварително в масло, а да се варят направо в подсолена вода, но ако са задушени супата става по-вкусна.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft