17 Юни 2012
65873
Тирамису с шоколад
Тирамису с лешници
Тирамису Маскарпоне
Тирамису с малини
Тирамису с кафе
Тирамису за деца
Тирамису с ликьор
Тирамису с ягоди
Торта Тирамису
Тирамису с ликьор украсено с ягоди
Тирамису с кафе
Продукти:
1 доза бишкоти
1 ч ч силно кафе (от 2 ч. л. гранулирано)
1/2 - 1 ромова есенция по вкус
2 таблетки подсладител
За крема:
4 яйца
300 г извара
1 кутийка крем сирене "Exquisa"
2-3 ч. л. течен подсладител
Приготвяне:
• С кухненски робот се разбиват добре крем сиренето и изварата.
• Отделят се белтъците от жълтъците и жълтъците се разбиват с миксер до побеляване.
• Прибавят се към изварата.
• Белтъците се разбиват на сняг и всичко добре се омесва.
• В кафето се слагат подсладителят и есенцията и бишкотите се потопяват в него за секунда.
• В подходящ съд се редят бишкоти, крем, бишкоти, крем и се покрива с фолио.
• Престоява в хладилник поне 6 часа.
• Преди поднасяне Тирамисуто се поръсва с гранулирано кафе.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари